keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Mansikka-kirsikkaolut-vinaigrette ja halloumisalaatti


Mansikat toimivat hyvin salaateissa ja niistä saa tehtyä myös raikkaan vinaigreten. Ajattelin kokeilla miten kirsikkaolut toimisi mansikoiden kanssa ja toimihan se. Syntyi mukavan raikas, hapokas ja aavistuksen makea vinaigrette, joka käy varmasti monien salaattien kanssa. Itse tein yksinkertaisen halloumisalaatin.

Mansikka-kirsikkaolut-vinaigrette
300 g mansikoita
1,5 dl kirsikkaolutta
0,5 dl öljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl hunajaa
suolaa ja pippuria
  • laita aluksi olutta ja mausteita hieman vähemmän, jotta voit säätää ne kohdilleen oman makusi mukaan 
  • aja kaikki ainekset tasaiseksi blenderissä tai sauvasekoittimella.
  • anna tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia

Halloumisalaatti
halloumia 1 cm viipaleina paistettuna/grillattuna
lehtikaalia
pinaattia
kirsikkatomaatteja
manteleita paahdettuna
  • paahda mantelit kuivalla pannulla ja paista perään halloumiviipaleet kauniin ruskeiksi
  • kokoa salaatti lautasille ja viimeistele vinaigretellä

Ruokajuomaksi otin samaa olutta kuin vinaigretessä eli kirsikkaolutta. Kriek Boon maistuu mukavan aidolta kirsikalta ja on riittävän hapokas ja kuiva. Toki makeuttakin löytyy mutta ei onneksi liikaa. Toinen hyvä kirsikkaolut kaupoissa on Lindemans Kriek. Kirsikkaolut sointuu hyvin vinaigreten kanssa yhteen mutta tuntuu, että se jättää muun salaatin hieman varjoonsa. Halloumi on kuitenkin sen verran miedon makuinen, että kenties jokin vähemmän dominoiva olut sopisi tähän paremmin. Joku amber alen tyylinen olut voisi olla hyvä vaihtoehto.

-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti