maanantai 25. toukokuuta 2015

Sitruunainen parsaohratto ahvenfileiden ja uunitomaattien kera


Kesä tulee kovaa vauhtia ja on aika taas laittaa lautaselle raikkaita makuja. Sitruunainen parsaohratto ahvenfileiden ja uunitomaattien kera maistuu vallan hyvin.

Parsa-sitruunaohratto
1 nippu parsaa
2 salottisipulia hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
3 dl esikypsennettyjä ohrasuurimoita
2 dl vaaleaa olutta tai valkoviiniä
6 dl kasvislientä
1/2 ruukku basilikaa hienonnettuna
1 sitruunan kuori ja mehu
1 dl parmesaania raastettuna
suolaa ja mustapippuria
  • Kypsennä parsat sopivan napakoiksi ja leikkaa paloiksi sivuun odottamaan
  • Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä kattilassa noin 5 minuuttia
  • Lisää ohrasuurimot ja kuullota pari minuuttia
  • Lisää olut/valkoviini ja anna sen kiehahtaa pois
  • Jatka kasvisliemen lisäämistä desi kerrallaan kunnes ohra alkaa olemaan sopivan al denteä
  • Lisää lopuksi paloitellut parsat, sitruunan kuoriraaste, sitruunan mehu ja parmesaani
  • Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla

Uunitomaatit
0,5 kg kirsikkatomaatteja puolitettuina
3 rkl öljyä
3 rkl balsamietikkaa
suolaa ja mustapippuria
  • Pyörittele kaikki ainekset sekaisin uunipellillä
  • Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia

Ahvenfileet
Ahvenfileitä
voita, öljyä, suolaa, mustapippuria
  • Mausta ahvenfileet suolalla ja mustapippurilla
  • Paista voin ja öljyn seoksessa kuumalla pannulla noin 1 minuutti per puoli

Ruokajuomaksi valikoitui Saimaan Juomatehtaan Brewers Special Saison (http://www.alko.fi/tuotteet/747434/), joka on mukavan sitruksinen, yrttinen ja maukkaan hapan ja piristävä olut. Tälle ruoalle sopii hyvin jokin vaalean raikas ale, jossa on pientä humalan puraisua. Myös vehnäolut käy hyvin.


-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti