maanantai 20. huhtikuuta 2015

Vadelma-galette vuohenjuustokermalla


Yle femmalla on pyörinyt viime aikoina Suomen Masterchef voittajan Kira Åkerströmin ruokaohjelma, josta tämä resepti on peräisin. Alkuperäinen resepti ruotsinkielellä löytyy täältä —> http://svenska.yle.fi/recept/2015/03/26/hallon-galette-med-creme-fraiche-smaksatt-med-getost. Tässä galettessa yhdistyy hienosti rustiikkinen pohja, kirpakat vadelmat, mausteinen siirappi ja suolainen vuohenjuusto-ranskankerma. Todella toimiva kombinaatio ja ei niin makea.

Vadelma-galette

Pohja
2,5 dl spelttijauhoja
100 g kylmää voita kuutioituna
1 tl suolaa
1 rkl muscovadosokeria
ripaus jauhettua vaniljatankoa
2 keltuaista
  • Sekoita jauhojen joukkoon suola, sokeri ja vanilja
  • Nypi jauhot ja voi muruksi
  • Lisää keltuaiset murun joukkoon ja sekoita nopeasti taikinaksi
  • Laita taikinapallo kelmussa jääkaappiin tekeytymään noin tunniksi
  • Kaulitse taikina leivinpaperin päällä noin 2-3 mm paksuiseksi pyöreäksi levyksi

Täyte
250 g pakastevadelmia
1 rkl sokeria
1 rkl maissijauhoja
  • Sekoita ainekset keskenään

Sitruuna-rosmariinisiirappi
1 dl vettä
1 dl sokeria
jauhettua vaniljatankoa tai yhden vaniljatangon siemenet
1 sitruunan kuori raastettuna
1 iso rosmariinin oksa tai 1 rkl kuivattua rosmariinia
  • Kieuhauta kaikki ainekset kattilassa ja anna jäähtyä

Kokoaminen ja paistaminen
  • Ripotte pohjan päälle 1 dl mantelirouhetta
  • Levitä täyte pohjan päälle siten, että reunoille jää 2 cm tilaa
  • Taita reunat keskelle ja voitele reunat kananmunalla
  • Paista uunissa 200 asteessa noin 30-40 minuuttia
  • Paiston puolessavälissä levitä pullasudilla siirappia reilusti galetten päälle

Vuohenjuusto-ranskankerma
200 g ranskankermaa
4 rkl vuohenjuustoa
  • Sekoita ainekset keskenään


-MK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti